Maj 22, 2018

Polityka Prywatności

Opublikowano dnia: 22.05.2018

 

Dbamy o Państwa prywatność. Dane osobowe przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa, w szczególności zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (znanego jako RODO, GDPR).

Kto jest administratorem danych osobowych?

Administratorem danych osobowych jest Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA, ul. Jeżycka 44a/5, 60-865 Poznań, NIP: 666-192-55-48, REGON: 301495879, telefon: (61) 624 27 22.

Jakie dane przetwarzamy oraz w jakim celu?

Przetwarzamy takie dane jak a) dane kontaktowe naszych Klientów oraz osób, które złożyły zapytanie o świadczone przez nasza firmę usługi (w celu realizacji zamówionych usług lub komunikacji na prośbę składającego zapytanie) Dostęp do przetwarzanych danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Biura Naukowo-Technicznego SIGMA. Nie prowadzimy tzw. profilowania osób odwiedzających naszą witrynę internetową.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

W przypadku naszych Klientów, dane związane w transakcjami kupna-sprzedaży, przetwarzamy (archiwizujemy) zgodnie z obowiązującym w tym zakresie prawem – m.in. 5 lat (usuwamy te dane po 6 latach). Analogicznie postępujemy z danymi osób, które składały zapytania ofertowe.

Jakie posiadają Państwo prawa w stosunku do swoich danych?

Posiadają Państwo prawo do wglądu, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, przeniesienia danych, cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. W tym celu prosimy o kontakt na adres rodo@bnt-sigma.pl.
Naszym Klientom możemy odmówić prawa do usunięcia danych w przypadku gdy konieczność ich przetwarzania wynika z obowiązującego nas prawa (m.in. prawa podatkowego).

Jeśli z jakiś względów nie zgadzają się Państwo z naszymi praktykami w zakresie ochrony danych osobowych, albo posiadacie Państwo pewne propozycje do naszego doskonalenia w tym zakresie, prosimy o kontakt na adres rodo@bnt-sigma.pl. Posiadają Państwo również prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (obecnie PUODO – link https://www.uodo.gov.pl)

Jaka jest podstawa prawna do przetwarzania danych?

Jesteśmy zgodni z Artykułem 6 ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

Dane osobowe: – osób składających zapytania ofertowe oraz Klientów przetwarzamy zgodnie z Artykułem 6 1. b) przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy oraz Artykułem 6 1. c) przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze.

Pliki cookies

Witryna domyślnie posiada wyłączone pliki cookies (ciasteczka – niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie Użytkownika). Pliki te nie są więc zapisywane na Państwa komputerze.

Dla poprawnego funkcjonowania zdecydowanej większości funkcji oferowanych przez witrynę nie jest konieczna akceptacja „ciasteczek”. Dla niektórych funkcjonalności witryny (zapamiętywanie ustawień i wyborów użytkownika – np. poprawne wyświetlanie formularza kontaktowego) może być konieczne włączenie obsługi plików cookie. Dzięki cookies zapamiętujemy wybrane przez Państwa opcje w serwisie (serwis wykorzystuje zarówno sesyjne pliki cookies – pliki, które istnieją tylko w czasie trwania sesji przeglądarki, jak i stałe pliki cookies – pliki, które istnieją także po zakończeniu sesji przeglądarki).

Jeżeli Użytkownik chce wycofać udzieloną wcześniej zgodę odnośnie Cookies, może zawsze wyłączyć ich obsługę. W tym celu należy wybrać odpowiednie opcje prywatności w swojej przeglądarce lub skorzystać z guzika „Wyłącz Pliki Cookies” w dolnej części witryny.

Serwis nie korzysta z kodu Google Analytics.

Przekazywanie danych do innych podmiotów przetwarzających dane

Nikt nie lubi otrzymywania niechcianych widomości. My również. Nie przekażemy Państwa danych kontaktowych, ani innych Państwa danych celem wykorzystania ich w komunikacji handlowej. Nie sprzedamy, ani nie użyczymy zgromadzonych danych osobowych osobom trzecim, chyba że za Państwa wyraźną zgodą lub na Państwa życzenie, albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Korzystamy z usług firm zewnętrznych w celu realizowania świadczonych przez nas usług. W przypadku osób będących naszymi Klientami, dane osobowe zostaną udostępnione firmie, która prowadzi w imieniu naszej firmy księgowość (firma ta ma jednak siedzibę na terenie Unii Europejskiej i jest zobligowana prawnie do przestrzegania obowiązującego w Unii Europejskiej prawa w zakresie ochrony danych osobowych). W przypadku osób składających zapytanie ofertowe poprzez formularz kontaktowy, adres email jest przetwarzany przez firmę świadczącą usługę mailingu (firma ta ma jednak siedzibę na terenie Unii Europejskiej i jest zobligowana prawnie do przestrzegania obowiązującego w Unii Europejskiej prawa w zakresie ochrony danych osobowych). Numer IP komputerów i dane urządzenia końcowego (np. rodzaj stosowanej przeglądarki internetowej), parametry opisujące sesję, udostępnione są do przetwarzana firmie, w której nasza firma ma wykupioną usługę hostingu strony internetowej (firma ta ma jednak siedzibę na terenie Unii Europejskiej i jest zobligowana prawnie do przestrzegania obowiązującego w Unii Europejskiej prawa w zakresie ochrony danych osobowych).

Linki do stron zewnętrznych

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na naszej stronie internetowej zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych, prosimy zgłaszać drogą mailową rodo@bnt-sigma lub telefonicznie (61) 624 27 22.

Strona domyślnie nie używa ciasteczek (cookies). Możesz zaakceptować cookies, aby umożliwić poprawne działanie wybranych funkcjonalności serwisu. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close